Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,  

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ξάνθης, με την οποία ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και των τελευταίων συναδέλφων που ήταν στη διάθεση, θα ήθελα να σας κάνω μία γενική ενημέρωση για την κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται μέχρι τώρα στη Διεύθυνση ΠΕ Ξάνθης.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε λίγο καλύτερα από τις προηγούμενες όσον αφορά το θέμα των αποσπάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αρκετά έγκαιρα  και  ικανοποιήθηκε  πολύ μεγάλο  ποσοστό  αιτήσεων συναδέλφων, καθώς και στο θέμα των βιβλίων, τα οποία έφτασαν έγκαιρα στα σχολεία μας, σε σχέση με την περσινή τραγική χρονιά!

Ακόμη και τώρα όμως υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που δεν ικανοποιήθηκε η αίτησή τους για απόσπαση και παρ’ όλα αυτά προσλαμβάνονται αναπληρωτές στους Νομούς που ζητούν να αποσπαστούν, γεγονός ανεπίτρεπτο. Θα πρέπει να είναι σαφές και είναι πάγια θέση του κλάδου μας πως  δεν πρέπει να προσλαμβάνονται αναπληρωτές σε Νομούς που υπάρχουν ανικανοποίητες αιτήσεις απόσπασης μονίμων συναδέλφων.

Το ΠΥΣΠΕ Ξάνθης όλο αυτό το διάστημα συνεδριάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση, καταβάλλοντας προσπάθεια να επιλύει τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας, καθώς επίσης και θέματα που προκύπτουν  μέρα με τη μέρα.

Μέχρι τώρα στη Δ/νση ΠΕ Ξάνθης έχουν έρθει οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:

 

              1)ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

ΚΛΑΔΟΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΠΕ

ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΜΕ

ΑΠΟ Β/ΘΜΙΑ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

49

8

-

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

9

-

-

ΑΓΓΛΙΚΩΝ

1

5

9

Φ.ΑΓΩΓΗΣ

11

3

3

ΓΑΛΛΙΚΩΝ

-

-

2

ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

-

-

3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

-

-

4

ΔΑΣΚΑΛΟΙ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

1

 

 

  

              2)ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΚΛΑΔΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

11

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔ.ΑΓΩΓΗΣ

3

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΙΔ.ΑΓΩΓΗΣ

15

ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (ΕΑΕΠ)

6

ΘΕΑΤΡΟΥ (ΕΑΕΠ)

4

 

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Νομού μας είναι πλήρως καλυμμένα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς όπως επίσης και σε εκπαιδευτικούς Φ.Αγωγής και Γαλλικής γλώσσας.

Οι υπόλοιπες ειδικότητες έχουν καλυφθεί μόνο από τους συναδέλφους που ανήκουν οργανικά στην  ΠΕ Ξάνθης και από τους ελάχιστους που έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί από τη Β/θμια Εκπαίδευση και τους συναδέλφους αναπληρωτές ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν χθες.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργούν πλημμελώς πολλά  σχολεία, κυρίως στο ολοήμερο πρόγραμμα και όλα τα ΕΑΕΠ.

Ειδικά στα ΕΑΕΠ που είναι πολλές οι ώρες των ειδικοτήτων και αναγκάζονται οι συνάδελφοι δάσκαλοι να τις καλύπτουν, εάν δεν γίνει πρόσληψη αναπληρωτών ή αποσπάσεις από τη Β/θμια για να καλυφθούν όλα τα εναπομείναντα κενά, θα πρέπει να γίνει άμεσα αναμόρφωση των προγραμμάτων. Δεν γίνεται πάντα οι εκπαιδευτικοί να είναι αυτοί που πρέπει να «πληρώνουν» τις ελλείψεις και τον κακό προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Δυστυχώς για ακόμη μία χρονιά εκείνοι που πλήττονται είναι οι συνάδελφοι αναπληρωτές ειδικής αγωγής. Άργησε πολύ η κατάρτιση των πινάκων και η πρόσληψή τους. Στο Ν. Ξάνθης προσλήφθηκαν οι μισοί περίπου δάσκαλοι απ’ όσους χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα πολλά Τμήματα Ένταξης να μην λειτουργήσουν μέχρι την επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη πρόσληψη αναπληρωτών συναδέλφων για παράλληλη στήριξη.

 Ένα ακόμη θέμα που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι το ωράριο των συναδέλφων που αποσπώνται ή διατίθενται από τη Β/θμια Εκπαίδευση. Θεωρώ απαράδεκτη τη διάταξη εκείνη που διαχωρίζει τους συναδέλφους που εργάζονται στην ίδια βαθμίδα. Επίσης θεωρώ απαράδεκτη την τακτική της ΟΛΜΕ που με συνεχείς παρεμβάσεις της απαιτεί και περαιτέρω μείωση του ωραρίου τους, το οποίο  μπορεί να φτάσει και στις 16 ώρες για υπηρεσία από 20 έτη και άνω! Το ΠΥΣΠΕ Ξάνθης σεβόμενο και τους συναδέλφους που ήρθαν από τη Β/θμια και θεωρώντας ότι όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν ενιαία αντιμετώπιση, τους τοποθέτησε μαζί με τους συναδέλφους της Α/θμιας. Η παρέμβαση της ΟΛΜΕ όμως δυστυχώς κινείται στην κατεύθυνση του διαχωρισμού των συναδέλφων σε «κατώτερους» και «ανώτερους».

Στις λογικές του «διαίρει και βασίλευε» πρέπει να αντιταχθούμε όλοι μας!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις δύσκολες ώρες που περνάμε, που οικονομικά έχουμε γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω, που τα εργασιακά μας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων  απειλούνται κάθε μέρα, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση, θα πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας και θα πρέπει όλοι μας να δείχνουμε τη μέγιστη αγωνιστική διάθεση, όπως στη σημερινή επιτυχημένη και μαζική απεργία.

Πρόθεσή μου είναι να σας κρατώ πάντα ενήμερους για όλα τα θέματα που αφορούν τις υπηρεσιακές μας μεταβολές και να γνωρίζετε όλα τα θέματα του ΠΥΣΠΕ Ξάνθης, με τα ενημερωτικά μου σημειώματα, τα οποία  στέλνω είτε στις προσωπικές σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις, είτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Σχολείων σας.

Επειδή όμως πολλές φορές τα ενημερωτικά που στέλνω στις σχολικές σας μονάδες δεν φτάνουν στα χέρια σας, μπορείτε εφ’ όσον το επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή στο newsletter της ιστοσελίδας μου papadakis.compulaw.gr, προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα.

 Για κάθε θέμα που σας απασχολεί να μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μου.

  

Σας  εύχομαι ολόψυχα

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

 

Συναδελφικά

Παπαδάκης Φάνης